15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://horoscop.teotrandafir.com 300 true

Semne că ai un nivel ridicat de cortizol, hormonul care provoacă stres

0 Comments

Cortizolul este un hormon steroid cunoscut si ca hormon al stresului. Rolul acestui hormon este de a creste cantitatea de zahar din sange prin gluconegogeneza. Cresterea nivelului acestui hormon poate da peste cap intregul sistem imunitar. Iti prezentam cateva semne ca ai un nivel ridicat de cortizol.

In mod normal, cortizolul are rolul de a intari sistemul imunitar, dar cand este produs in exces, acesta face rau.

Semne ca ai un nivel ridicat de cortizol

1. O crestere a cantitatii de cortizol poate fi semnalata de problemele digestive. Cresterea nivelului de cortizol reduce productia enzimelor care contribuie la digerarea alimentelor in stomac.

2. Presiunea ridicata si senzatia de oboseala permanenta sunt alte semnalmente ale cresterii acestui hormon. Multe dintre afectiunile cardiace sunt asociate cu aceasta cauza.

3. Adormi greu? S-ar putea sa fie din cauza stresului ridicat si a hormonului pe care il elibereaza. Mai mult, cresterea in greutate si pofta de mancare survenita in toiul noptii pot fi cauzate tot de stres.

4. Cresterea cortizolului se poate observa si la nivelul pielii. Pielea devine deshidratata, iar ridurile si pielea uscata isi fac aparitia mai ales la nivelul fetei.

5. Si durerile in oase pot fi cauzate de producerea in exces a cortizolului.

6. In cazul femeilor, unul dintre primele semne ale vietii stresate este cresterea rapida a firelor de par pe fata.

7. Schimbarile bruste in comportament, trecerea de la apatie la veselie si invers sunt tot manifestari ale cresterii nivelului de cortizol.

CITEȘTE ȘI: S-a îmbrăcat în rochie de mireasă și și-a cerut iubitul în căsătorie, oferindu-i o mașină de lux și o sumă mare de bani. Ce i-a cerut lui, în schimb:

De ce se uită femeile în tavan când fac dragoste

Ce se întâmplă cu femeile care intră în biserică în perioada menstruației

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply