15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://horoscop.teotrandafir.com 300 true

De ce au unele chei două găuri

0 Comments

Un rus a născocit o soluție pentru una din cele mai enervante probleme cu care ne confruntăm cu toții.

Sigur ți s-a întâmplat (și nu doar o dată) să bâjbâi după cheia de la apartament când ajungi acasă obosit/ă de la serviciu.

Se întâmplă de multe ori să ne încurcăm printre celelalte chei și asta ne irită teribil de tare, mai ales când avem și multe sacoșe la noi.

Un bărbat din Rusia a făcut încă o gaură la cheie pentru a forța înclinarea acesteia pe inelul brelocului.

Cheia de la apartament iese în acest mod mai ușor din mănunchiul de chei și poate fi identificată și în întuneric. N-o să mai ai nevoie de lanternă și nu o să te mai enervezi că nici lanterna de la telefon nu te poate ajuta să nimerești cheile mai ales dacă și acesta e complet descărcat.

Vezi care-i treaba în videoclipul de mai jos:

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: De ce au blugii capse la buzunare, care formează un triunghi

Te-ai intrebat de ce au blugii capse la buzunare? Care este utilitatea lor? Ce relevanta au acestea? Capsele au un rol mult mai puternic decat ti-ai imaginat pana acum.

Blugii reprezinta in continuare articolul vestimentar care se potriveste in nenumarate ocazii. Fie ca sunt negri, albastri sau de alta culoare, blugii devin un must-have pentru orice garderoba. Pentru a rezista mai mult si pentru evitarea gauririi acestora, inventatorii blugilor le-au pus capse.

Blugii au capse la buzunare inca de cand s-au inventat. ‘Inventia’ a aparut in timpul Goanei dupa aur din 1870 cand muncitorii care cautau aer si lucrau in mine si pe santiere isi rupeau des blugii si pierdeau mare parte din bogatiile stranse in buzunare.

Jacob Davis este cel care a pus capse buzunarelor dupa ce sotia unui muncitor l-a rugat sa ii croiasca niste blugi speciali pentru munca astfel incat sa nu se mai rupa in zona buzunarelor, scrie The Independent.

David a pus capse blugilor in zonele cele mai sensibile, cele mai supuse uzurii. Capsele au facut ca pantaloni de blug sa nu se rupa ori deterioreze usor. Davis a luat in calcul varianta capselor deoarece buzunarele sunt cusute peste materialul blugilor, iar acestea au rolul de a ii face mai rezistenti.

Exista mai multe tipuri de capse, in functie de marca, culoarea pantalonilor si materialul din care sunt facuti. Dupa firma, avem capsele Levi, Lee si Wrangler.

Capsele pot fi aurii, din nichel sau din bronz. Iata cum de la cererea sotiei unui muncitor blugii au ajuns sa se perfectioneze avand capse de aproape doua secole. Nu-i asa ca e interesant cum apar sau se inventeaza anumite lucruri despre a caror utilitate nu avem idee?

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply