15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://horoscop.teotrandafir.com 300 true

Cele 3 lucruri pe care să nu i le spui niciodată unei femei aflate la menstruație

0 Comments

Bărbații ar trebui să țină cont de cele trei puncte de mai jos de fiecare dată când se adresează partenerelor lor în acea perioadă a lunii.

Sunt câteva lucruri pe care o femeie le irită să le audă când sunt la menstruație. Iată trei dintre ele:

1. EȘTI NERVOASĂ? EȘTI LA MENSTRUAȚIE?

Dacă este mai mult decât evident că partenera ta este în perioada delicată a lunii, de ce pui paie pe foc. Mai mult, este de-a dreptul misogin să faci comentarii legate de starea de nervozitate sau anxietate a unei femei folosind argumentul ciclului menstrual.

2. ȘTIU PRIN CE TRECI!

Zău? Bărbații nu au de unde să știe prin ce trece o femeie o dată pe lună. Mulți spun asta pentru a le consola pe partenerele lor, însă în capul doamnelor și domnișoarelor există o singură idee: Știi pe naiba și lasă-mă în pace!

3. CE BINE CĂ BĂRBAȚII NU TREC PRIN ASTA!

Mulți bărbații fac astfel de comentarii răutăcioase mai ales când partenerele lor se confruntă cu durerile menstruale. Astfel de comentarii nu se fac niciodată. E de bun simț.

Alimente recomandate în perioada menstruației

In anul 1931, ginecologul Robert Frank si psihanalistul Karen Honey au descris pentru intaia oara sindromul premenstrual (SPM).

Acestia sustineau ca femeile trec prin schimbari fizice si psihice in timpul menstruatiei, iar printre simptomele respective unele sunt atat de severe incat pot termina cu orice rutina zilnica.

Exista o serie de studii stiintifice care clasifica simptomele comune in patru subcategorii: depresia, anxietatea, retentia de lichide si ingrasarea. Insa, de departe, cea mai dura manifestare a ciclului menstrual o reprezinta colicii. Spasmele abdominale pot duce la paralizie. Au fost nenumarate cazuri in care femeile nu se mai puteau ridica, efectiv, din pat.

Daca te-ai confruntat vreodata cu acesti colici, trebuie sa consumi mai des, mai ales in acea perioada a lunii, alimentele de mai jos:

1. Fructe uscate – Universitatea de Stiinte Medicale din Hamadan, Iran, a realizat o cercetare privind efectul vitaminei E si a calciului asupra femeilor care sufera din cauza colicilor menstruali. Dupa trei luni de interventie, femeile care consumau calciu si vitamina E au declarat ca perioada menstruala a fost lipsita de orice durere.

2. Banane

Magneziul si vitamina B6 din banane reduc riscul sindromului premenstrual. Conform cercetatorilor de la Universitatea din Isfahan, Iran, magneziul ajuta femeile aflate la menstruatie prin reducerea simptomelor precum anxietatea si iritabilitatea.

3. Mere

Merele sunt alegerea excelenta pentru depasirea depresiei si anxietatii din acea perioada a lunii.

4. Ghimbir

Ghimbirul face minuni si cand e vorba de menstruatie. Publicatia Journal of Agricultural and Food Chemistry din America sustine ca ceaiul de ghimbir reduce durerile provocate de colicii menstruali, in special spasmele abdominale.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply