15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://horoscop.teotrandafir.com 300 true

Acest elefant s-a apropiat de pian. Ce a făcut în secundele următoare i-a făcut pe toți să plângă

0 Comments

Se spune că muzica poate vindeca suflete. Terapia cu muzică este folosită de ani de zile pentru a-i ajuta pe cei care au trăit ani întregi momente neplăcute care le-au schimbat viața.

Acest lucru este valabil chiar și pentru animale. Se spune că vacile care ascultă muzică clasică dau mai mult lapte. De asemenea, și alte animale sunt încântate să asculte muzică.

În ultimii ani, mai multe filmulețe în care diferite persoane cântă la pian în fața străinilor au făcut deliciul publicului. De data aceasta, un pianist a reușit să creeze un moment magic alături de un elefant.

Paul Barton, un muzician originat din Yorkshire, a mers la un adăpost natural situat pe malul râului Kwai din Thailanda. Acesta interpretează lucrările marilor compozitori ai lumii în faţa elefanţilor asiatici pe cale de dispariţie şi le arată și o altă parte a vieții.

De ani de zile, de când Thailanda a devenit una ditnre atracțiile preferate ale turiștilor, elefanții au ajuns să fie folosiți de către localnici pentru a-i plimba pe turiști.

Din păcate, imaginile în care elefanții sunt ținuți cu lanțuri groase și au răni din cauza faptului că stăpânii îi pedepsesc au impresionat milioane de oameni.

Paul a mers să îl cunoască pe Ampan, o femelă de elefant care are venerabila vârstă de 80 de ani. Aceasta a trăit deja cu 10 ani mai mult față de elefanții care trăiesc în captivitate, iar viața nu a fost prea ușoară pentru ea. Ajunsa la această vârstă, ea și-a pierdut aproape de tot vederea. Mai reușește să zărească foarte puțin doar cu un singur ochi. În rest, se ghidează după sunet, dar și după miros.

Ampan este unul dintre elefanții care au reușit să îl impresioneze pe Paul. Animalul este de fiecare dată impresionat până la lacrimi de frumuseţea şi căldura muzicii clasice.

Puține lucruri mai reușesc să o bucure pe simpatica femelă, iar muzica lui Paul reușește să îi creeze multă emoție lui Ampan. Compoziția lui Claude Debussy, „Claire de Lune” reușește să o impresioneze până la lacrimi pe Ampan. Cei care au văzut filmulețul au rămas fără cuvinte.

Iată cum se apropie elefantul de pianul lui Paul:

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply