15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://horoscop.teotrandafir.com 300 true

A pus pâine în ghiveciul cu flori și nu a regretat. De ce ar trebui să faci și tu asta

0 Comments

Există o serie de trucuri extrem de interesante care le vin în ajutor femeilor care iubesc plantele, în special cele din ghiveci.

Ce s-a întâmplat după ce a pus pâine în ghiveci

Știai că miezul de pâine îți poate fi de mare folos în rezolvarea uneia dintre cele mai întâlnite probleme privind creșterea și dezvoltarea plantelor tale?

Rupe miezul de la o franzelă, astfel încât să se poată face biluțe de mărimea unor nuci. Înmoaie-le apoi în puțină apă și înfige în ele mai multe chibrituri cu gămălia în jos.

Când se umezesc, scoate-le. Pune bilele de pâine fără chibrituri în pământul din ghiveci. Acest truc te va ajuta să ții la distanță insectele dăunătoare plantelor.

CITESTE SI: Cum ingrijesti trandafirul japonez

Nicio floare nu are gratia unui trandafir japonez. Aceasta planta, originara din Japonia, are frunzele ovale, distantate din loc in loc. Florile pot fi de un rosu aprins, insa numai 24 de ore de la momentul in care au rasarit.

Cum ingrijesti trandafirul japonez – ce trebuie sa pui in pamant sa nu se usuce si sa nu fie atacat de insecte

Daca in cazul orhideei pilula contraceptiva face minuni, in cazul trandafirului japonez exista un alt secret. Emulsia de sapun de casa amestecat cu lapte proaspat face minuni.

Daca vrei ca planta sa infloreasca, iar frunzele sa nu se usuce repede si insectele sa nu o invadeze, pulverizeaza lapte cu sapun de casa pe pamant, imediat inainte sa o uzi.

1. Cea mai buna perioada in care poti planta trandafirul japonez este cuprinsa intre lunile mai si septembrie (pana la final), deci ai inca timp.

2. Planta se uda numai cand pamantul pare uscat la suprafata si usor umed si rece pe dinauntru. Testeaza cu un deget cum se prezinta tarana inainte de a-l uda.

3. Temperatura camerei in care tii trandafirul japonez nu trebuie sa depaseasca 20 de grade Celsius. Daca este prea cald in casa, planta nu va inflori. Pe timp de toamna, poti pune ghiveciul cu trandafir pe balcon, iar daca ziua e prea cald, noaptea il poti tine acolo.

4. Asigura-te ca patrunde lumina naturala in camera ta. Fara lumina, planta nu se va dezvolta cum trebuie. Aseaza ghiveciul cat mai aproape de fereastra incat sa primeasca lumina solara cat mai mult intr-o zi.

5. Hibiscus rosa, cum este denumirea ei in termeni de specialitate, este o floare destul de sensibila la factorii de mediu, insa ce e interesant de precizat e ca rezista la taieri, la corecturile pe care trebuie sa le faci cand creste anormal sau frunzele se vestejesc timpuriu.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply