15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://horoscop.teotrandafir.com 300 true

Anunț important pentru sute de mii de români! Cine va putea rămâne în Marea Britanie, după Brexit!

0 Comments

Românii care sunt la muncă în Marea Britanie pot sta liniștiți în legătură cu viitorul lor, chiar dacă britanicii se pregătesc acum să iasă din Uniunea Europeană.  Mesajul a venit chiar de la ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell.

”Pentru românii care se află acum în Marea Britanie, cei care au locuit pentru cinci ani, când ieşim, au dreptul de second state. Înseamnă că păstrează drepturile la servicii medicale şi alte servicii.

Cei care nu au împlinit cinci ani pot să rămână să primească second state când au împlinit 5 ani de rezidenţă în Marea Britanie”, a declarat Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, potrivit unui post de televiziune.

Ministrul delegat pentru Afacer Europene crede că țara noastră are ca prim punct al agendei sale preluarea conducerii UE anul viitor.

”Cred că Europa a trecut peste şocul Brexit. În România pe 9 mai, anul viitor, o să avem summitul care va decide viitorul Europei. România va fi pentru 6 luni capitala Europei şi noi o să dăm direcţia viitorului acestei construcţii europene”, a punctat Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene.

Oficialii români spun că încă mai avem de învățat de la celelalte state membre ale UE, mai ales în zona educației.

”Noi stăm prost acum, cred că avem vreo 2,9% din PIB. Finlanda în 1941 a dat un sfert din PIB pe 20 de ani pentru educaţie şi sănătate, din cauza asta se vede cum sunt ei”, a spus viceprimarul Primăriei Muncipiului București, Tomnița Michaela Florescu.

Citește și: Lovitură pentru românii din DIASPORA! Au INTERZIS în această țară. Anunțul șocant venit după consultarea cu Uniunea Europeană

Citește și: Lia Olguța SCHIMBĂ CALENDARUL. Câte ore vor munci românii în următoarea perioadă. Loviți de unde nu se așteptau!

SUMMIT UE în România, după Brexit

27 de șefi de stat și de guverne din țări europene, 36 de delegații oficiale, 400 de invitați de rang înalt și circa 800 de jurnaliști sunt doar o parte dintre participanții la Summitul care va avea loc la Sibiu, în 2019.

Pregătirile pentru Summitul din 2019, care va avea loc la Sibiu, de Ziua Europei, sunt în toi în orașul care a fost, în  urmă cu 11 ani, Capitala Culturală Europeană. Cel puțin o dată pe lună, autoritățile implicate se întâlnesc și pun la punct chestiuni ce țin de organizarea evenimentului.

S-a stabilit deja că Summitul UE, primul după Brexit, va fi găzduit de Primăria Sibiu, aici fiind principalul spaţiu de desfăşurare a evenimentului.

Momente din program vor avea loc și în piețele centrale ale orașului.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply