15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://horoscop.teotrandafir.com 300 true

Cum îţi dai seama dacă ai chisturi vaginale! Cele mai evidente semne

0 Comments

Afla cum depistezi chisturile vaginale, ce sunt ele, de fapt, si cum le poti trata.

Chistul vaginal se observa cu usurinta, pe unul dintre peretii vaginului. Are o culoarea rosie si este nedureros, iar dimensiunile difera: poate avea 6 mm dar si 2,5 cm. Chiar daca la inceput nu este foarte mare, in urmatoarele saptamani chistul va continua sa creasca, asa ca trebuie sa mergi la ginecolog. Cum iti dai seama cand e momentul sa mergi la doctor?

Primul semn ca ai un chist vaginal este DUREREA. Daca simti disconfort atunci cand stai jos sau cand mergi, e posibil sa ai aceasta afectiune. E cazul sa mergi URGENT la ginecolog daca se modifica secretia vaginala, iar relatiile sexuale devin dureroasa.

Cum se formeaza chistul?

Pe labiile mici se afla o glanda numita Bartolin care produce o cantitate mica de lichid ce hidrateaza partea externa a organelor genitale feminine. In cazul in care conductele prin care circula lichidul sunt blocate, acesta se acumuleaza in glande, care se umfla si astfel se formeaza chistul Bartolin.

Acest tip de chist este cauzat de bacterii precum chlamydia sau gonoreea si poate fi considerat o boala cu transmitere sexuala. Daca descoperi ca ai chisturi vaginale, este bine sa eviti contactul sexual, pana acesta se vindeca.

Este bine sa analizezi partile intime in oglinda saptamanal. Astfel vei vedea chistul inainte de a se infecta. Daca observi o umflatura in zona vaginului, mergi de urgenta la medicul ginecolog. Doar acesta iti poate pune diagnosticul si iti va prescrie tratamentul potrivit.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply