15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://horoscop.teotrandafir.com 300 true

Decizia care modifică toate pensiile din România. S-a bătut în cuie în mare secret, iar acum toți românii vor vedea asta pe cupoanele de pensii

0 Comments

Modul de calcul al pensiilor se schimbă, iar anunțul a fost făcut de Doina Pârcălabu de la Casa de Pensii.

De fapt, ideea de a schimba modul de calcul vine de la guvern. Această decizie va avea un impact major asupra sumei pe care o va primi fiecare pensionar în viitor.

Executivul are de gând să reducă stagiul de cotizare la 25 de ani. Asta va duce la o creștere semnificativă a pensiilor.

Doina Pârcălabu, fost șefă a Casei de Pensii, spune că pensiile bărbaților cu stagiu de 35 de ani vor fi mai mari cu 40%. Pensiile femeilor care au în prezent un stagiu de 30 de ani și minimum 10 luni vor crește cu 24%.

Stagiul complet de cotizare este în prezent stabilit de lege la 35 de ani la bărbați și 30 de ani la femei.

Gaură la Casa de Pensii? Doina Pârcălabu neagă informațiile apărute recent în presă

Mai multe site-uri de știri de la noi scriu că există probleme cu pensiile private. În bugetul acestora s-ar fi făcut o gaură de 1,1 miliarde de euro.

Informația nu este confirmată de președintele Casei Naționale de Pensii, Doina Pârcălabu.

Întrucât nu s-a respectat legea, românii care au cotizat la pilonul II au sume cu 12,9% mai mici în conturile personale, anunță Realitatea TV.

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unor audieri care au avut loc în Comisia Economică din Senat.

CITESTE SI: Lia Olguța Vasilescu a luat decizia în legătură cu Pilonul II de pensii

Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul legat de pensii

În cei 10 ani de la înființare, din cauza faptului că nu s-a respectat legislația inițială, românii au cu 12,9% mai puțini bani. Asta înseamnă contribuții de 1,1 miliarde de euro evaporate ca prin minune.

„De la legea 411 s-au făcut mai multe derogări. Acel transfer de la fondurile de pensii nu a ajuns la maturitatea legislativă de a se transfera 6 puncte procentuale în graficul de 2016.

A vorbi în schimb de o gaură la pilonul 2 nu putem vorbi pentru că nu suntem în situaţia de a face plăţile. Vorbim doar de o diminuare a plăţilor care nu au respectat graficul legii”, a declarat la Realitatea TV Doina Pârcălabu, fost şef la Casa Naţională de Pensii.

„Legea nr. 411/2004 prevedea un calendar de creştere a contribuţiei virate către Pilonul II de la 2% (din venitul brut) în 2008 la 6% în 2016 (0,5pp / an). După mai multe întârzieri, contribuţia a ajuns la 5,1% în 2016 şi 2017. A scăzut la 3,75% în 2018”, anunță Realitatea TV.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply