15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://horoscop.teotrandafir.com 300 true

A erupt VULCANUL! Stare de alertă. Oameni evacuați. Imagini înfricoșătoare de la fața locului

A erupt VULCANUL! Stare de alertă. Oameni evacuați. Imagini înfricoșătoare de la fața locului
0 Comments

Erupție vulcanică în Hawaii, Statele Unite ale Americii! Este vorba despre unul din cei mai activi vulcani.

Vulcanul Kilauea de pe Insula Mare a erupt joi. Locuitorii sunt nevoiți să părăsească locuințele în care trăiesc, anunță presa americană.

Erupția vulcanică vine pe fondul activității seismice intense din ultima perioadă. 10.000 de localnici au primit ordin de evacuare.

Protecția civilă a raportat că „vapori și lavă au ieșit printr-o fisură în zona Mohala Street”, notează Agerpres citând presa americană.

Imagini cu erupția transmise de CBSN

În ultimele 48 de ore, în Hawaii au avut loc mai multe cutremure, unele destul de însemnate ca grade pe scara Richter.

Erupțiile vulcanice sunt tot mai frecvente pe planetă. Majoritatea, la fel ca seismele, sunt greu de anticipat, dacă nu chiar imposibil.

CITEȘTE ȘI: Anunțul făcut de Gheorghe Mărmureanu după cutremurul puternic din seara de 25 aprilie

Cutremur 10 aprilie 2018 în Marea Neagră. Ce magnitudine a avut

Geologii susțin că erupțiile unor supervulcani pot duce la distrugerea civilizației umane. Unele dintre erupții pot fi prevăzute prin calcule statistice și prin atenta observare îndeaproape a activităților care țin de fenomenul vulcanismului.

Un recent studiu arată că erupțiile vulcanice de proporții pot avea loc oricând, mult mai devreme decât ne-am fi așteptat.

Profesorul Jonathan Rougier de la Universitatea din Bristol susține că o erupție devastatoare are loc în medie o dată la 5.200 – 40.000 de ani. Marja de eroare este una mare având în vedere că astfel de fenomene fizice nu pot fi anticipate.

Conform ziarului The Independent, această teorie a fizicianului de la Bristol este contrazisă. Jurnaliștii britanici care au vorbit cu alți experți susțin că marile erupții au loc o dată la 45.000 – 714.000 de ani.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply