15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://horoscop.teotrandafir.com 300 true

Lia Olguța SCHIMBĂ CALENDARUL. Câte ore vor munci românii în următoarea perioadă. Loviți de unde nu se așteptau!

Lia Olguța SCHIMBĂ CALENDARUL. Câte ore vor munci românii în următoarea perioadă. Loviți de unde nu se așteptau!
0 Comments

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescua făcut anunțul cu referire la cele 9 zile care s-ar putea concretiza într-o nouă minivacanță de Rusalii.

S-a zvonit că bugetarii ar putea sta acasă 9 zile una după alta, o adevărată vacanță record de la statul român.

Este vorba despre cea de-a doua zi de Rusalii, care pică lunea. În aceeași săptămână, 1 iunie, zi liberă de la stat, pică vinerea.

Începând cu ziua de 26 mai (vineri) și până pe 3 iunie, bugetarii ar putea sta acasă, scrie presa centrală.

Ministrul Muncii a făcut o precizare cu referire la acest zvon. Din nefericire pentru bugetari, aceștia nu vor sta acasă 9 zile, ci doar două: 28 mai (Rusaliile) și ziua de 1 Iunie, Ziua Copilului.

Ultima minivacanță de care s-au bucurat românii a fost cea de 1 Mai. Zilele de sâmbătă, duminică și marți, de 1 Mai, au fost libere. Pentru cei de la stat s-a făcut o punte pentru a nu își întrerupe vacanța. Istoria nu se va repeta însă de Rusalii.

Printre atâtea zvonuri despre zilele libere, apare și o veste neplăcută despre pensii

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a anunțat că Pilonul II de pensii va deveni opțional. Salariatul va opta dacă își va îndrepta contribuția de 3,75% spre Pilonul II sau spre Pilonul II.

„Este o eroare gravă pe care guvernanții sunt gata să o treacă la capitolul deciziilor unilaterale”, spune deputatul Marinel Pirtea. Acesta subliniază că statul dorește să naționalizeze (parțial) Pilonul II pentru a acoperi promisiunile electorale, notează realitatea.net.

CITESTE SI: Bani de la stat pentru românii care se mută în Apuseni – Proiect

Ce se întâmplă cu pensiile dacă Pilonul II va fi opțional

„Soluția naționalizării pilonului II înseamnă pensii mai mici pentru actualii angajați. Sistemul solidarității între generații va ajunge falimentar.

Se va prăbuși cu totul atunci când prima generație „baby boom” (cunoscută și ca „decreței” în țara noastră) va atinge pragul pensionării. Atunci raportul dintre angajați și pensionari se va schimba.

Pensiile plătite de viitorii angajați viitorilor pensionari vor fi mai mici decât sunt în prezent. Este clar pentru orice judecată economică rațională că singura soluție viabilă este consolidarea Pilonului II și a Pilonului III”, spune Pirtea.

Previous
Next

0 Comments

Leave a Reply